aandeel winnen info  

435.000 Aussies kochten hun eerste aandelen tijdens de pandemie

-Eerste koper van aandelen vertegenwoordigd door een kind in pak die de prijsgrafieken van asx-aandelen leest Bron afbeelding: Getty Images

Een ongelooflijke 435.000 aandelenmarktmaagden in Australië kochten hun eerste aandelen sinds COVID-19-lockdowns deze kusten troffen.

 

Dat is volgens nieuw onderzoek van Investment Trends, waaruit bleek dat het aantal actieve investeerders in Australië eind 2020 een nieuw record bereikte van 1,25 miljoen.

 

TOP 3 DIVIDEND AANDELEN (VOLLEDIG GEWELDIG) OM TE KOPEN

Wees een van de allereerste investeerders die de namen ontdekt van onze top 3 dividendaandelen om te kopen. Deze “onder de radar” c …

Het lijkt erop dat er nu een nieuwe generatie is die geïnteresseerd is in beleggen in aandelen, met 1 op 6 van die nieuwe beleggers onder de 25 jaar. De koers van NIO is gestegen.

 

“Door COVID veroorzaakte marktvolatiliteit en een lage renteomgeving waren belangrijke redenen voor nieuwe investeerders die de markt betraden”, aldus Irene Guiamatsia, hoofd onderzoek bij Investment Trends.

 

“Maar nog prominenter was de wens om een ​​nieuwe vaardigheid te leren, waarmee werd benadrukt hoeveel Australiërs ervoor kozen om hun vrije tijd door te brengen tijdens de lockdowns.”

 

De handel in buitenlandse aandelen explodeerde tijdens COVID-19

Na de beurscrash in maart herstelden Amerikaanse aandelen veel spectaculairder dan Australische aandelen. Sinds 23 maart is de S & P / ASX 200 Index (ASX: XJO) 47,7% gestegen, terwijl de S&P 500 Index (SP: .INX) meer dan 74% is gestegen.

 

 

Dit wekte de belangstelling van veel lokale investeerders, waarbij het aantal Australiërs dat actief in buitenlandse aandelen handelde, verdubbelde ten opzichte van het voorgaande jaar.

 

Er zijn nu 109.000 Australiërs die actief dobberen in aandelen buiten onze grenzen.

 

“Het spectaculaire herstel van Amerikaanse aandelen in de tweede helft van 2020 heeft de aandacht getrokken van een wereldwijd publiek, wat veel Australiërs ertoe heeft aangezet om te overwegen om verder te gaan dan lokale aandelen,” zei Guiamatsia. Apple koers aandelen zijn verkocht.

 

“Een grotere keuze aan investeringsplatforms is een belangrijke drijfveer geweest voor de acceptatie, met recente nieuwkomers die investeerders meer keuze dan ooit gaven.”

 

Naast gespecialiseerde buitenlandse marktdiensten zoals Stake, introduceerden reguliere makelaars zoals CMC het afgelopen jaar $ 0 makelaardij in Amerikaanse aandelen voor Australiërs.

 

Nieuwelingen hebben onderwijs nodig

De instroom van nieuwe beleggers in aandelen betekent echter dat aanbieders van handelsplatforms hun onderwijsinspanningen moeten opdrijven.

 

Goedkope online makelaars hebben de toetredingsdrempel voor gewone Australiërs verlaagd. Maar experts waarschuwden vorig jaar dat dit zou kunnen leiden tot sociale en financiële problemen die vergelijkbaar zijn met gokken.

 

Het vermoeden is dat handelsplatforms een vergoeding ontvangen voor elke transactie, dus er is weinig stimulans voor hen om hun klanten aan te moedigen tot een ‘kopen en vasthouden’ mentaliteit.

 

Sommige moderne apps voor het verhandelen van aandelen zijn ook “gamified”, waardoor de adrenalinestoot in de jacht op korte termijn overwinningen toeneemt.

 

“[Handelsapps] beweren dat het het voor beleggers gemakkelijker maakt om aandelen te begrijpen. Maar tegelijkertijd moedigt de eenvoud retailbeleggers aan om handel te drijven zonder grondig onderzoek te doen, ”zei Angel Zhong, senior docent Behavioral Finance aan de RMIT University.

 

“Een groot verkoopargument van deze apps is de lage transactiedrempel, die investeerders aanmoedigt om laaggeprijsde aandelen te kopen. In financieel onderzoek [is] een lage prijs een kenmerk dat verband houdt met wat we de ‘loterijachtige’ aandelen noemden. ‘

 

De Investment Trends-studie toonde aan dat Australische aandelenbeleggers inderdaad op zoek zijn naar informatie. Strategie-educatie werd gezocht bij 27% van de investeerders, terwijl nog eens 20% hunkerde naar dagelijkse nieuwsbrieven van hun makelaar.

 

“We hebben al te vaak verhalen gehoord over investeerders die verstrikt raakten in FOMO en overhaaste kortzichtige investeringsbeslissingen namen”, zei Guiamatsia.

 

“Maar uit ons onderzoek blijkt dat investeerders honger hebben naar kennis, middelen en tools om hen te helpen rijkdom op de lange termijn op te bouwen. Investeringsplatforms die hun klanten effectief ondersteunen tijdens hun investeringstraject zullen opvallen. ”

 

Deze 3 aandelen zouden de volgende grote stijgers kunnen zijn in 2021

Als beleggingsexpert Scott Phillips een aandelentip heeft, kan het lonend zijn om te luisteren. De vlaggenschip Motley Fool Share Advisor-nieuwsbrief die hij al meer dan acht jaar beheert, heeft tenslotte duizenden betalende leden voorzien van een verdubbelde, verdrievoudigde of zelfs meer aandelenselectie.

 

In dit GRATIS VOORRAADRAPPORT heeft Scott zojuist onthuld wat volgens hem de 3 ASX-aandelen zijn voor de post COVID-wereld die beleggers nu zouden moeten kopen zolang ze nog kunnen. Deze aandelen worden verhandeld tegen spotgoedkope prijzen en Scott denkt dat deze echt gangbusters kunnen worden als we naar ‘het nieuwe normaal’ gaan.

 

Leave A Comment